Hétfőtől eggyel több emeletes vonat közlekedik az esztergomi vonalon

1636

Február 28-ától kezdve a napi három helyett immár négy KISS emeletes vonatpár fog közlekedni az Esztergom-Budapest vasútvonalon. A jó hírt Menczer Tamás országgyűlési képviselőjelölt jelentette be a sajtó meghívott képviselőinek február 25-én a solymári vasútállomáson megrendezett tájékoztatón.

Az ünnepélyes bejelentésen jelen volt dr. Kormányos László, a MÁV-Start Zrt. Szolgáltatásfejlesztési és Értékesítési vezérigazgató-helyettese is, valamint a környék településeinek képviselői: Dér Borbála solymári alpolgármester, Poppréné Révay Gyöngyi, PiIlisszentiván polgármestere és Farkas András, Piliscsaba polgármestere.

A lakossági visszajelzések azt mutatták, hogy főleg a reggeli csúcsidőben kevés a kapacitás – mondta el Menczer Tamás, aki hangsúlyozta, hogy mint országgyűlési képviselőjelölt hívta össze a tájékoztatót. A kapacitásbővítés érdekében tárgyalt Homolya Róbert vezérigazgatóval, ennek eredménye, hogy reggelente 6:35-kor is emeletes, KISS motorvonat indul Esztergomból és szállítja az utasokat Budapestre. Az emeletes vonat 400 helyett 600 férőhelyes, és bár a képviselőjelölt megköszönte a MÁV-nak az együttműködést, azt is hozzátette, hogy még nem elégedett; azt szeretné, ha a 4 helyett naponta 9 ilyen vonatpár közlekedne a vonalon. Hiszen a vasút mint a legfenntarthatóbb közlekedési mód klímavédelmi célokat is szolgál.

A sajtótájékoztató végén egy emeletes vonat menetrend szerint be is gördült az állomásra.

solymáronline