Online is biztonságban – miért fontos a kétfaktoros hitelesítés?

436

A felhasználói név és jelszó páros már nem nyújt elég erős védelmet a felhasználói fiókoknak – hívja fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A jelszavak kitalálhatóak, feltörhetőek és birtokukban az arra nem jogosult személyek is beléphetnek a felhasználói fiókunkba. A kétfaktoros hitelesítés használatával ezt tudjuk megelőzni.

A felhasználói fiókba – például netbank, Instagram, Gmail, Facebook – történő belépéshez a felhasználói név és a jelszó mellett még egy másik módon is hitelesíteni kell a felhasználót. Ez a második hitelesítési lépcső egy egyszer használatos kód, amit sms-ben vagy e-mailben, illetve mobiltelefonos alkalmazásban kapunk meg.

A kétfaktoros hitelesítés használatáról és a bekapcsolás módjáról Facebook és Gmail fiókban ide kattintva olvashatunk részletesen.

Biztonságos internethasználattal kapcsolatos aktuális tanácsokat és felhívásokat találhatunk az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának Internet tudatosan című Facebook oldalán.

solymáronline