Tájékoztató fórum a kárpótlásról

1140

Január 24-én, hétfőn 18 órakor a solymári polgármesteri hivatal (2083 Solymár, József Attila u. 1.) nagytermében kerül sor a kárpótlással kapcsolatos lakossági tájékoztató fórumra.

A rendezvényen az Agrárminisztérium jogi főosztályának vezetője, dr. Andréka Tamás – a 2021. évi CXLV. törvény kidolgozója – ismerteti a törvényt, felvázolja a jogosultak lehetőségeit és a teendőket, valamint válaszol a felmerülő kérdésekre. A fórumon részt vesz továbbá a kárpótlási kérelmeket befogadó ingatlanügyi hatóság képviseletében dr. Szánthó György, a Földhivatal osztályvezetője. A kérdéseket előzetesen írásban lehet leadni a polgármesteri hivatal recepcióján, vagy e-mailen elküldeni a solymariak@gmail.com címre.

A koronavírus-járványra tekintettel a részvétel feltétele a védettségi igazolvány megléte. A rendezvény létszámkorlátos, a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az ezen a linken elérhető jelentkezési lap kitöltésével lehet: https://forms.gle/UwSnhFC3QfzKupVe8
A szervezők kérik, hogy a létszámkorlát miatt egy családból csak egy fő jelentkezzen.

A rendezvényt élőben közvetíti a PilisTV, így a fórumot követhetik a televízióban és az interneten is. A menet közben felmerülő kérdéseket is feltehetik majd a televízió Facebook-oldalán keresztül.

A szervezők kérik továbbá, hogy azok, akik a személyes részvételt választják, tartsák be a kötelező óvintézkedéseket: használják a kézfertőtlenítőt, tartsanak távolságot és viseljenek maszkot.

A kárpótlásról szóló törvény szövege itt olvasható.

A kompenzációra való jogosultság megállapításához a kérelmek beadási határideje 2022. március 31. A kérelmi űrlap megtalálható a polgármesteri hivatal recepcióján és letölthető innen.

solymáronline