Segítsük a hókotrók munkáját

1025

Beköszöntött a tél, a következő napokban további csapadékra lehet számítani.
A havas utak tisztítását és síkosság-mentesítését a település területén a Solymári Településüzemeltetési Kft. végzi. A cég munkatársai arra kérik a laskosságot, hogy a gépjárművekkel parkoljanak úgy, hogy ne akadályozzák a munkagépeket a haladásban.

A hókotróknak négy-öt méter széles szabad helyre van szükségük ahhoz, hogy biztonságosan el tudjanak haladni egy utcában. A tolólapáttal felszerelt járművek szélessége már önmagában meghaladja a három métert, a tolólapát jobbra és balra is fél métert ki tud lengeni, valamint maga a jármű is csúszkálhat a síkos terepen. Így ha nincs 4-5 méter széles szabad hely az utcában, akkor a munkagép nem tud bemenni és nem tudja elvégezni a feladatát.

A településüzemeltetés és az önkormányzat ezért arra kéri a lakosságot, hogy segítsék az üzemeltetők munkáját, a hatékony és biztonságos síkosságmentesítés és hókotrás érdekében a téli időszakban lehetőség szerint kerítésen belül parkoljanak, az utcán megállva pedig mindenképp hagyják meg a legalább ötméternyi szabad helyet, ahol a munkagépek biztonságosan el tudnak haladni.

solymaronline