Péntek esti Little Jazz Pub a művelődési házban

433

December 3-án, pénteken este 8 órától újra jazzmuzsika hangjai csendülnek fel a solymári Apáczai Csere János Művelődési Házban, a Templom tér 25. szám alatt.

A házigazda Márkus Tibor ez alkalommal Fekete István és Rozbora Ádám trombitásokat látja vendégül.
Fekete István sokoldalú jazztrombitás. Klasszikus zenei tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdte, majd elvégezte az akkori Jazz konzervatóriumot. Mivel az akkor csak középfokú intézménynek a számított, 2017-ben újra felvételizett a mostani nevén Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémiára, amit 2020-ban végzett el. Pályája kezdetén a Stúdió 11 állandó trombitása volt, majd számtalan formációban megfordult, mint például a Kis Rákfogó együttes, Dresch Mihály Quintet, Vajda Sándor Quartet vagy épp Szabados György MAKUZ zenekara. A 90-es években tagja volt a Latin Combonak, Elsa Valle zenekarának, a Babos Project Romaninak és még hosszan sorolhatnánk. Eközben session zenészként is bizonyított Cserháti Zsuzsa és Charlie lemezein és koncertjein. Manapság tanít, illetve oszlopos tajga a Halper-Hendrix Experimentnek és a Szőke Szandra Quintetnek.
Rozbora Ádám lelkes trombita tanár, és a Krammer Big Band szóló trombitása. Fekete István nagy tisztelője, hatalmas lehetőségnek tartja ezt a közelgő koncertet, hogy az egykori és mostani tanáraival léphet egy színpadra.

A program ingyenes, a hatályos járványügyi szabályok betartásával látogatható.

apaczai.com/solymáronline