Pozitív diskurzus 2. – intellektuális eszmecsere a vallásos felekezetek képviselőivel

638

November 21-én vasárnap 16 órától a második résszel folytatódik a Pozitív diskurzus az Apáczai Csere János Művelődési Házban (Solymár, Templom tér 25.).

A sorozat célja, hogy megismertesse a keresztény felekezetek hozzáállását, véleményét a világban tapasztalható identitásbeli, kulturális és vallásos jelenségekkel kapcsolatban. Az esemény nem vitaműsor és nem ökumenikus lelkigyakorlat – írják a szervezők. Inkább intellektuális eszmecsere, ami főként a vallásos vagy hívő embereknek lehet hasznos iránymutató, ismeretbővítő lehetőség, de természetesen bárkinek érdekes lehet, akit érdekel az egyházak viszonya a világhoz.

A Normalitás? Fejlődés? Társadalom? című vasárnapi diskurzus témáiról – Milyen a normális vallásosság? A hit evolúciója? A nőiség nagy forradalma –Dani Eszter és Csoma Áron református lelkészek, Szentirmai Róbert ortodox pap és Szemere János katolikus pap beszélgetnek, a moderátor Szemere János lesz.

Az intellektuális pródiumbeszélgetések első részét szeptember 18-án rendezték meg Vissza vagy előre? – a kereszténység jövője címmel, az erről készült felvétel itt megtekinthető (a szepsolymar.hu felvétele).

apaczai.com/solymáronline