70 éven felüliek karácsonyi támogatása

1294

Karácsony közeledtével Solymár Nagyközség Önkormányzata ebben az évben is pénzbeli juttatás formájában támogatja a 70 éven felüli solymári állandó lakosokat. Az idősek védelmére tekintettel a kifizetést az önkormányzat idén elsősorban átutalással teljesíti.

Adategyeztetés azok számára szükséges, akik korábban még nem adták meg a bankszámlaszámukat, vagy újonnan kerültek a támogatottak körébe, illetve megváltozott tavalyhoz képest a bankszámlaszámuk. Nekik ki kell tölteniük a Solymári Hírmondó mellékleteként és online is megtalálható formanyomtatványt, és azt – személyazonosságuk igazolása mellett – november 30-ig le kell adniuk a polgármesteri hivatalban.
Aki már megadta a bankszámlaszámát és az azóta nem változott, annak nincs teendője, részére idén is átutalással érkezik a támogatás.

Az önkormányzat kéri azokat az időseket, akik eddig készpénzben kérték a kifizetést, hogy lehetőség szerint válasszák inkább a banki átutalást, és a fent leírt módon adják meg a bankszámlaszámukat.

Aki nem rendelkezik bankszámlaszámmal, a támogatás összegét november 15-től december 15-ig, illetve január 10-től február 28-ig a Polgármesteri Hivatalban veheti át a pénztári órákban személyesen vagy (írásbeli) meghatalmazott útján, a koronavírus járvány elleni védekezés miatt kizárólag előre egyeztetett időpontban. Időpontfoglalás a 06-26-560-600/804 telefonszámon vagy a konyveles@solymar.hu e-mail címen lehetséges.

solymáronline