Hegyikerékpár-versenypálya nyílt Nagykovácsiban

475

Több mint hat kilométeres, 280 méter szintkülönbségű hegyikerékpár-versenypálya várja a szomszédos Nagykovácsiban a versenyzőket és a kedvtelésből, a testmozgás öröméért kerékpározókat.

A természetjárás, a túrázás mellett a kerékpározás is egyre népszerűbb a hazai erdőkben. A Pilisi Parkerdő a Nagykovácsi határában megnyílt új pályát a természetkárosítás és az illegális pályák építésének megelőzése érdekében hozta létre.

Az olimpiai cross MTB-pálya a Pilis Bike útvonala, valamint a Nagykovácsit és Budapestet összekötő, most elkészült kerékpárút közelében fekszik, így kerékpárral is könnyen megközelíthető. Az új létesítmény mesterséges akadályokkal tarkított, egynyomos erdei ösvényekből, valamint kétnyomsávos erdei utak kombinációjából áll. A nehezebb, nagyobb technikai tudást igénylő szakaszokon elkerülő nyomvonal is van, amelyet külön jelzéssel láttak el: a profi piros, az amatőr pálya kék jelzést kapott. A beépített technikai elemeket természetes anyagokból – kőből, sziklából, rönkökből – építették.

Fotó: Pilisi Parkerdő

solymáronline