Rászoruló diákok támogatása – ismét kiírták a Bursa Hungarica pályázatot

492

Solymár Nagyközség Önkormányzata ebben az évben is meghirdeti a Bursa Hungarica pályázatot. Azok a szociálisan rászoruló diákok pályázhatnak, akiknek állandó lakhelyük Solymár és valamely költségtérítéses vagy nem költségtérítéses intézmény nappali tagozatán tanulnak, továbbá a családjukban az egy főre eső nettó jövedelem nem éri el a 71.250 Ft-ot.

Az Önkormányzat a nyertes hallgatókat anyagi támogatásban részesíti, melynek összegéhez Pest Megye Önkormányzata, illetve az oktatási intézmény is további támogatást nyújthat.

A részletes kiírás az Önkormányzat honlapjáról letölthető .

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben regisztráció szükséges, majd belépés után a kérelem kitölthető és kinyomtatható.

A Bursa Hungarica pályázatokat 2021. november 5-ig a Solymári Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán kell beadni. A pályázatokhoz mellékelni kell a pályázók eredeti iskolalátogatási igazolását, valamint a közös háztartásban élő családtagok jogviszony igazolását is (óvodalátogatási igazolás, iskolalátogatási igazolás, jövedelemigazolás, NAV igazolás, Munkaügyi Központ igazolása).

solymáronline