Kerékpárutak fejlesztése Solymár környékén – kérdőíves felmérések

1222

A Budapest Fejlesztési Központ megkezdte a regionális kerékpáros stratégia tervezését. Ennek kapcsán létrehoztak két kérdőívet, melyeknek kitöltésével most lehetőségünk van beleszólni a Solymárt és az agglomerációt érintő kerékpáros fejlesztésekbe.

A BFK szeptember 15-én megrendezett, a Kerékpáros kertváros – az agglomerációs kerékpáros közlekedés dimenziói elnevezésű konferencián vázolta fel az érintett települések vezetőinek, hogy milyen tervek alapján fejlesztenék a főváros és annak környékén lévő kerékpáros közlekedés lehetőségeit.

A stratégia tervezését támogatja, ha minél több agglomerációs lakos véleménye jut el a BFK-hoz és a tervezőhöz. Az első kérdőív visszaküldésével az agglomerációból történő ingázásról és a kerékpározási szokásokról várják – október 10-ig – mindenki válaszát és visszajelzését.

A kérdőívet ide kattintva érhetjük el.

A másik, térképes kérdőív segítségével a budapesti agglomeráció lakosai és az ingázók észrevételeit, véleményét, javaslatait szeretnék megismerni. Az információgyűjtéssel többek között arra keresik a választ, hogy milyen problémákat érzékelnek a lakosok a kerékpárhasználat közben, hol van szükség jobb minőségű kerékpáros kapcsolatra.

Bár a kérdőív mobiltelefonról is működik, a térképes alkalmazás miatt azt javasolják, hogy nagyobb képernyőn, asztali gépről vagy laptopról töltsék ki a kérdőívet, ami a kerekparoskertvaros.hu oldalon érhető el.

A konferencián elhangzott előadásokat a BFK oldalán lehet megtekinteni.

solymáronline