Kiválóan megfeleltek a solymári önkéntes tűzoltók a minősítő gyakorlaton

681

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Pilisi-medence önkéntes tűzoltó egyesületei részére rendezett minősítő gyakorlatot szeptember 25-én, szombaton.

A gyakorlaton részt vettek, és kiválóan megfeleltek a solymári, pilisvörösvári, pilisszentiváni és pilisborosjenői önkéntes tűzoltók. A helyszín egy pilisvörösvári logisztikai központ volt, ahol a feltételezés szerint tűz keletkezett egy csarnoképület közepén, és az egész ingatlan megtelt füsttel, a lángok veszélyeztették az irodákat és a raktár többi helyiségét is.

A négy tűzoltó egyesület 2014-ben kötött együttműködési megállapodást a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal. Hét éve elsők között kapták meg az engedélyt arra, hogy önkéntesként egyes káreseményeknél a hivatásos tűzoltó erők helyszínre vonulása nélkül is megszüntessék a veszélyhelyzetet. Földesi János, a Solymári Önkéntes Tűzoltóság parancsnoka portálunknak elmondta, hogy a mostani minősítő gyakorlat sikeres teljesítésével újabb egy évre érvényes ez az engedélyük.

Videó: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

solymáronline