Türelmet és együttműködést kérnek a térség polgármesterei a 10-es felújítása alatt – VIDEÓ

1635

Pilisvörösvár, Solymár és Pilisszentiván polgármesterei számítanak a 10-es út felújításával járó nehézségekre. A héten egyeztetést kezdeményeztek a beruházó Magyar Közút Zrt. szakembereivel, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a várható fennakadásokra. A polgármesterek egyúttal a lakosság türelmét és együttműködését is kérik.

Ahogy arról már hírt adtunk, 2021. szeptember 20. és október 1. között a Magyar Közút Zrt. újraaszfaltozza 10-es út szinte teljes vörösvári szakaszát a Kodály Zoltán utca és az Attila utca között. A munkálatok miatt jelentősen megnövekedett menetidőre számíthatnak a régióban közlekedők.

Mivel a felújítással érintett útszakasz Pilisszentivánon és Solymáron keresztül kerülhető el, itt is erős forgalomra számíthatnak az autósok, bár a 3,5 tonna fölötti tehergépjárművek forgalma továbbra is a 10-es út karbantartással érintett szakaszán bonyolódik.

A szakemberek azt ígérik, hogy a munkálatok zökkenőmentes, gyors és hatékony elvégzésére törekednek, az önkormányzatok segítséget nyújtanak a lakosság minél pontosabb tájékoztatásához. A Magyar Közút munkatársain kívül számíthatunk a Pilisvörösvári Rendőrőrsre, a települések polgárőrségeire és a közterületfelügyelőkre.

A munkálatok alatt egyúttal kérik a közlekedők megértését, türelmét is. A szakemberek javasolják a tömegközlekedés, elsősorban a vasúti közlekedés használatát, illetve aki teheti, válassza az otthoni munkavégzést.

A PIlisTV-nek dr. Szente Kálmán polgármester mellett Pilisvörösvár polgármestere, dr. Fetter Ádám és Pilisszentiván polgármestere, Poppréné Révay Gyöngyi nyilatkozott.

solymáronline