Töltsd Solymáron a szeptemberi hétvégéket! – Búcsú – Chili – Oktoberfest

4785

Sztárfellépők, sramlizene, vásár, hagyományőrző és gyermekprogramok várják Solymáron a kicsiket és nagyokat a szeptemberi hétvégéken.

A rendezvények sorát a Solymári Búcsú nyitja, szeptember 10. és 12. között a Templom téren.
A Művelődési Ház hangulatos udvarán péntek este Deák Bill Gyula és az X-Generáció, szombaton az Anna & The Barbies és a Duckshell ad koncertet, de rajtuk kívül is számos fellépő szórakoztatja a közönséget egész délután, este és éjszaka.


A Templom téri rendezvénysátorban pénteken 20 órától disco, szombaton pedig bűvészműsor, operettslágerek, majd fergeteges svábbál a Donau Power zenekarral.
Eközben a gyerekeket is várják programok: szombaton aprók tánca, népi játékok, a Holló együttes műsora, vasárnap századfordulós játékdélután a múzeumban.
A sporttelepen párhuzamosan zajlik a Solymár Open teniszkupa, és ott található meg a búcsúi vidámpark.
A részletes program megtalálható az Apáczai Csere János Művelődési Ház honlapján.

A következő hétvégén is színes programok várják az érdeklődőket a Templom téren: szeptember 17-én, pénteken 19 órától hajnalig a Gemini zenél. Másnap, szombaton két év szünet után újra érdemes Solymárra látogatniuk a csípős ízeket kedvelő chilirajongóknak. A 2021-es Solymári Chili Mulatságon a vásárlóutca és az ételkóstoló mellett ismét lesz chiliszépségverseny, chilitotó, tombola és a nap csúcspontja: az erősevőverseny. A színpadon délután a Szamár és a Köd, valamint a Papa Rap Jam zenél, este Dob Show, fél 8-tól pedig az Erős Pista (Red Hot Chili Pepper Tribute Band) ad koncertet.
Részletes programok és menetrend a Facebookon.
Vasárnap, 19-én 18 órától Pákai Petra és a Big Mouflon koncertezik.

Szeptember utolsó hétvégéjén sem maradunk program nélkül, ekkor zajlik majd az Oktoberfest, ahol a sváb hagyományok kerülnek reflektorfénybe. Nem kell Münchenig menni a kiváló sörökért, sramlizenéért.
Az első napon, szeptember 24-én, pénteken 19 órától a Die Adlersteiner zenekar gondoskodik a jó hangulatról a rendezvénysátorban.
Szombaton 13.30-tól gépbemutatóra, valamint a solymári népszokások és a mustkészítés lépéseinek bemutatójára kerül sor. 15 órakor kezdődik a látványos szüreti felvonulás, feldíszített traktorokkal, este 19 órától pedig a Die Berglander Buam zenekar szolgáltatja a zenét a mulatsághoz.
Szeptember 26-án, vasárnap 15 órakor sördélutánnal zárul a hagyományos őszi rendezvény, zenél a Krigli Band.

solymáronline