Elkészült az Ásvány utca – VIDEÓ

823

Szeptember 4-én ünnepélyes keretek között adták át Solymáron a frissen leaszfaltozott Ásvány utcát. Az önkormányzati finanszírozásban elkészült útberuházásról dr. Szente Kálmán polgármester beszélt a PilisTV stábjának.

Szép számmal jelentek meg a lakók az utca ünnepélyes átadásán. A jelenlévőket Gulyás István önkormányzati képviselő köszöntötte, és örömét fejezte ki az iránt, hogy egy régen várt beruházás most megvalósult. Magáról a beruházásról és a részletekről dr. Szente Kálmán, Solymár polgármestere beszélt a stábnak.

Az útpálya mellett a járda és a vízelvezetés is elkészült. A teljes beruházás több mint 100 millió forintba került, ehhez az összeghez társul majd az itt élő lakosság által befizetendő önrész, a hozzájárulások összegét az ősz folyamán fogja bekérni a lakosoktól az önkormányzat.

Egy frissen elkészült aszfaltos út mindig nagy öröm a közlekedőknek, de egyben arra serkenti a sofőröket, hogy erősebben nyomják a gázpedált. A lakók és az önkormányzat egyaránt óvatos közlekedésre kérik az autósokat.

A településrész burkolatlan utcáira további tervek vannak, hamarosan tárgyalja a közlekedési bizottság a lakóövezetté nyilvánítást.

solymáronline