Református tanévkezdés

518

A református egyházközség szervezésében valósul meg szeptember elsejétől a református hittanoktatás a Hunyadi iskolában. Ehhez kapcsolódóan tanévnyitó istentisztelet tartanak, újra lesznek gyermek-istentiszteletek, és elindul a baba-mama kör is. Dani Eszter lelkész összefoglalóját olvashatják a közeljövő híreiről:

Szeptember hagyományosan a tanévnyitásról szól minden fiatal számára. Azok, akik most kezdik az iskolát és azok, akik már befejezték, egyaránt változások elé néznek életükben. Így van ez református gyülekezetünk életében is.
Egyházközségünk több év után ismét saját kezébe veszi a hittanoktatás szervezését az iskolában. A 2021/22-es tanévben a Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskolában nyolc csoportban kezdjük a protestáns hittanoktatást szeptember 1-től.
A tankönyvek már megérkeztek, és színes történetekkel, képekkel várják kis gazdáikat. Kérjük a szülőket, hogy szeptember 19-én, vasárnap kísérjék el gyermekeiket a 10 órakor kezdődő tanévnyitó istentiszteletünkre a református templomba! Ezt követően rövid megbeszélést szeretnénk tartani a szülőkkel, melynek időtartama alatt a gyerekeknek külön foglalkozást biztosítunk. Azokat a solymári református gyerekeket, akik nem a helyi általános iskola tanulói, szintén várjuk tanévnyitó istentiszteletünkre.

Minden gyermeket várunk a szeptembertől újrainduló gyermek-istentiszteletekre, melyeket a református templomban vasárnaponként, az istentisztelet idején elhívott, gyerekek között szolgáló csapat vezet. A három év alatti gyerekek és szüleik számára pedig a baba-mama szobában biztosítjuk az istentisztelethez való kapcsolódást. Míg a gyerekek számukra előkészített környezetben játszhatnak, a szülők élő közvetítésben követhetik az istentiszteletet.
Szeptembertől indítjuk a baba-mama kört is, kedd délelőttönként. Kedd esténként pedig bibliaórára várjuk a hitükben megerősödni vágyókat.
Mindenkit szeretettel várunk vissza a nyár után újrapezsdülő gyülekezeti életbe!

Dani Eszter lelkész
Fotó: Solymári Református Egyházközség