Kismértékű dugulás a solymári szennyvízhálózatban – a hiba elhárításán már dolgoznak

969

Augusztus 30-án, hétfőn reggel a solymári Shell-kútnál dugulás történt a szennyvízhálózat gerincvezetékében. Deli Attila, a DAKÖV szakembere portálunk kérdésére elmondta, hogy egy enyhe dugulás lépett a fel a szennyvízvezeték átemelő szakaszanál. Átfolyik szennyvíz, de nem a vezeték teljes keresztmetszetén, ezért szivárgás figyelhető meg a környéken. A tisztítóautó már úton van a helyszínre, amint megérkezik, rövid időn belül elhárítják az üzemzavart. A probléma az ivóvízellátást semmilyen mértékben nem érinti.

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a dugulások két okból történhetnek. Az egyik ok, hogy darabos szennyeződés – legtöbbször ételmaradék – kerül a hálózatba, ezért nagyon fontos, hogy ezeket a maradékokat ne a vécén húzzuk le.
A másik ok, hogy az esős időszakokban nagyobb mennyiségű csapadék kerül a hálózatba a nem engedélyezett esővíz-elvezető bekötések miatt. A csapadékvizet tilos a szennyvízhálózatba vezetni. E két szabály betartásával a hasonló dugulásos esetek nagy része elkerülhető.

solymáronline