Átvette a solymári Hel pékség a Szent István napi kenyér verseny első díját

3524

A tavalyi, innovatív kenyér sikere után idén a Hel Pékség Solymár gyöngye nevű kenyere nyerte a rangos versenyt.

Szász Krisztián, a Hel Pékség tulajdonosa és Varró Zsolt, a kenyér megalkotója augusztus 10-én, kedden délelőtt vette át az első díjat a Várkert Bazárban.
Egy héttel korábban, augusztus 3-án a Parlamentben, a sajtó nyilvánossága előtt mutatták be a díjnyertes veknit.

A versenykiírás szerint a pékségeknek hagyományos, kovászos technikával kellett sütniük, legalább kétféle liszt felhasználásával, adalékanyagok nélkül.

Szász Krisztiántól megtudtuk, hogy már a tavalyi versenyen – ahol szintén első helyezést értek el az innovatív kategóriában – megfogalmazódott, hogy mekkora öröm lenne hasonló sikert elérni a “király kategóriában”.
Az idei felhívás megjelenésekor a pékműhely több kollégája is jelezte, hogy szívesen indulna a megmérettetésen, ezért egy kisebb házi versenyt rendeztek. A kenyereket a pékségbe napi rendszerességgel betérő vásárlók kóstolhatták, így tulajdonképpen a solymáriak választották ki a később első helyet érdemlő kenyeret.

A szélesebb közönségnek először augusztus 20-án, a Várkert Bazárban, a Magyar Ízek Utcája rendezvényen nyílik majd lehetősége megkóstolni, augusztus 21-étől pedig az üzletben is kapható lesz. Nyíregyházától Sopronig több pékműhely jelentkezett már a licencért, így országszerte elérhető lesz a kenyér.

solymáronline
Fotók: Hel Pékség és Magyar Pékszövetség