Nyári könyvújdonságok a könyvtárban

1343

Balogh Istvánné (Könyves Kata) ajánlója a könyvtár nyári újdonságaiból:

Helen Rappaport: A Romanovok utolsó napjai

Az oroszul kiválóan beszélő brit bestseller írónő minden regénye gondos kutatómunka eredménye, történelmileg hiteles, kifogástalanul szerkesztett, olvasmányos. Korábban magyarul a Romanov nagyhercegnők sorsát bemutató (könyvtárunkból szintén kikölcsönözhető) “Négy nővér” című könyve jelent meg.

Kötter Tamás: Férfiak fegyverben

Frontnovellák a II. világháborúból. Az író civilben egy budapesti ügyvédi iroda társtulajdonosa, egyedi hangú, kritikus szellemű írásaival kilenc éve van jelen a kortárs magyar irodalomban. Világháborús novellái kemény, szikár, sallangmentes írások a különböző magyar katonasorsokról.

Anne Swärd: A láthatatlan menyasszony

A sokszoros díjnyertes svéd írónő, az irodalmi Nobel-díjat menedzselő Svéd Akadémia újdonsült tagja, letehetetlen lélektani regénye. Egy göteborgi kritikusa szerint: “Anne Swärd mennyei tehetségű mesemondó, kiemelkedő, európai jelentőségű író.”

Dobray Sarolta: Üvegfal

A Nők Lapja 2020-ban a fiatal újságírónő tollából “Üvegfal” címen egy hamar népszerűvé vált regénysorozatot közölt, 24 részben. Egy nem szokványos házasság történetét mesélte el kettős hangszerelésben. A könyv a sorozat duplájára bővített változata.

Finy Petra: Kerti szonáta

Az alig 40 éves budapesti írónőnek számos gyermekvers-kötete, meséskönyve, ifjúsági regénye és felnőtt prózakötete jelent meg az elmúlt években. A Kerti szonáta egy végtelenül komoly és őszinte regény, amelynek lapjain “1944-től 1987-ig villannak fel a magyar történelem olyan drámai pillanatai, melyek mindenkire hatással voltak, de a nőknek sokszor még nagyobb traumát jelentettek.”

Dale Pinnock: A táplálkozás bibliája

A doktori fokozattal és szakács végzettséggel rendelkező brit specialistának, a “Gyógyító konyha” (I-II) című könyv “chef medicinal”-ként ismert szerzőjének legújabb bestsellere magyarul. Egy különleges táplálkozási útmutató, amely a tudatos táplálkozás, a helyes étrend, a gyógyító élelmiszerek és a különféle étrendkiegészítők bonyolult világában igyekszik eligazítani az olvasót. A szerző Nagy-Britannia legsikeresebb dietetikai és fitoterápiás tanácsadója.

solymáronline