Utcák pormentesítése – egyelőre csak tesztüzemmódban

927

Lakossági jelzések alapján a képviselő-testület június 30-ai ülésén tárgyalta a földutak pormentesítését. A por Solymár belterületi útjain összesen nagyjából 7 kilométernyi szakaszon okoz problémát az ott lakóknak. Az önkormányzat tisztában van a problémával, és elkezdték keresni a megoldást.

Gulyás István képviselő, a téma előterjesztője árajánlatot kért egy cégtől a problémás utak kálcium-kloridos pormentesítésére, ez alapján nagyjából 4,4 millió forintba kerülne a 7 kilométernyi földút kezelése. A képviselő-testület abban egyetértett, hogy jó lenne megoldani a problémát, addig is, amíg nincs mód aszfaltozásra, azonban ellenérvek is elhangzottak. Az egyik legfőbb ezek közül az, hogy a lejtős utcákon egy nagyobb eső azonnal elmosná a murvával együtt a kálcium-kloridot is.

Az ülésen végül az a döntés született, hogy elsőként konzultálnak a tapasztalatokról olyan településekkel, ahol ilyen kezelést végeztek, és emellett – tesztjelleggel – a Mező utcán elvégeztetik a kálcium-kloridos kezelést. A tapasztalatok alapján fognak dönteni a további utcák ilyen módon való kezeléséről, de addig is arra kérik a lakosságot és az ideérkezőket, hogy ezekben az utcákban a lehető leglassabban közlekedjenek.

A témát a képviselő-testület az alábbi linken 01:37:36 perctől tárgyalta.

solymáronline