Az Országos Mentőszolgálat emeli az orvosi ügyelet díját

595

Solymáron az Országos Mentőszolgálat látja el a háziorvosok rendelési időn kívüli – tehát a munkaidő utáni, a hétvégi és ünnepnapi – orvosi ügyeletét. A Mentőszolgálat e szolgáltatás díjának emeléséről nyújtott be kérelmet az önkormányzathoz.

A díjemelést a képviselő-testület a június 30-ai ülésén tárgyalta. Az ellátás eddigi díja körülbelül egymillió forint volt havonta, melyet a település normatív támogatásban megkapott a magyar államtól. A díjemelési kérelem értelmében ez az összeg mintegy 1,7 millió forintra emelkedik, ugyanakkor a normatíva összege is 1,4 millió forintra változott.

A képviselő-testületi ülésen elhangzott, hogy van lehetőség az Országos Mentőszolgálattal kötött szerződés felmondására és új szolgáltató kiválasztására közbeszerzés útján, de mivel a jelenlegi szerződés határozatlan idejű, így a felmondása is hosszabb, körülbelül hat hónap, és nincs arra garancia, hogy a kedvezőbb árú szolgáltatás hasonló színvonalon történne. Ezért a díjemelési kérelmet a testület elfogadta.

solymáronline
Fotó: Országos Mentőszolgálat