Pályázati támogatással állítják helyre az Árok utcát

902

Solymár Nagyközség Önkormányzata második alkalommal nyújtott be pályázatot idén tavasszal az Árok utca helyreállítására. A tavaly elutasított kérelem a június 29-ei döntés alapján ezúttal pozitív elbírálásban részesült.

Korábban az esőzések komoly károkat okoztak az Árok utcában, időszerűvé vált a helyreállítás , melynek során körülbelül 240 méter hosszon kap új aszfaltot az utca, a Bokor utcáig.
Az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása 2021 elnevezésű program keretében 15.183.454 Ft támogatást nyert Solymár, melyhez az önkormányzat 8.175.706 Ft önrészt biztosít, így a projekt teljes költsége 23.359.160 Ft.
Ezen a programon maximum 20 millió forintos támogatás igényelhető – tudtuk meg dr. Szente Kálmán polgármestertől –, tehát csak olyan projektekre alkalmazhatóak, melyek ekkora nagyságrendű összegből megvalósíthatók .

A helyreállításra vonatkozó kiviteli tervek tavaly óta készen állnak, így most csak aktualizálni kell őket. A nyár folyamán tehát sor kerülhet az árajánlatok bekérésére, a munkálatok pedig ősszel megkezdődhetnek.

solymáronline
Fotó: polgármesteri hivatal