Egy hónapra lezárják a Nyugatit – változások a vonatmenetrendben

844
Fotó: MÁV

Június 18-án késő estétől július 17-ig, tehát közel egy hónapig szünetel a vonatforgalom a Nyugati pályaudvaron a tetőfelújítás és az átfogó karbantartási munkálatok miatt – tájékoztat közleményében a MÁV.

A Budapest-Esztergom vasútvonalon ez a következő változásokat jelenti:

Június 19-től munkanapokon a Z72-es és G72-es jelzésű zónázó- és gyorsított vonatok Rákosrendezőről indulnak és oda is érkeznek a Nyugati pályaudvar helyett. Rákosrendezőn munkanapokon 30 percenként lesz csatlakozás az összevont monori és váci S57-es jelzésű vonatokhoz Zugló és Kőbánya-Kispest felé mindkét irányban.

Az S76-os jelzésű vonatok Piliscsaba, illetve Óbuda és Rákos között változatlan menetrend szerint közlekednek. Kivételt képez ez alól a sűrítő vonatok közül a Piliscsabáról 6:37-kor és 7:37-kor induló, továbbá a Piliscsabára 22:30-kor és 23:30-kor érkező S72-es vonat, mely Angyalföldről indul és oda is érkezik.

Hétvégente a Z72-es és S72-es jelzésű zónázó- és személyvonatok Rákosrendezőról indulnak és oda is érkeznek a Nyugati pályaudvar helyett.
Az S76-os jelzésű személyvonatok Óbuda és Rákos között változatlan menetrend szerint közlekednek. Rákosrendezőn hétvégenként óránként lesz csatlakozás az összevont monori és váci S57-es jelzésű vonatokhoz Zugló és Kőbánya-Kispest között mindkét irányban.

A bérleteket egyes BKK-járatokon elfogadják, részletek a www.mavcsoport.hu oldalon.

A módosított menetrendeket a linkre kattintva érhetik el.

solymáronline