Jótanácsok júniusra körzeti megbízottunktól

887

Itt a lazítás ideje, a maszkok lekerülnek, de van, amiben nem árt továbbra is óvatosnak maradni – hívja fel a solymáriak figyelmét Ladó György körzeti megbízott.

Nyáron több időt töltünk házon kívül, kirándulunk, nyaralni megyünk. Bár az elmúlt évek statisztikái szerint minimálisra csökkent a betöréses lopások száma, idén ismét történt néhány ilyen eset településünkön. A februári két betörés után áprilisban is történtek hasonló bűncselekmények, ezért legyünk figyelmesek. Fokozottan ügyeljünk ingó és ingatlan értékeink biztonságára – kéri Ladó György –, különösen éjszaka. Értékes ingóságainkat ne hagyjuk kintről látható helyen (például ne látsszon a notebook, ha benéznek az ablakon).
Itt találják korábbi írásunkat, melyben további hasznos tanácsokat olvashatnak arról, hogy mire érdemes figyelni, és hogyan előzhetjük meg a betöréseket.

A jó idő beköszöntével rendszerint a közlekedési balesetek száma is nő. Ladó György ezért arra kéri a közlekedésben résztvevőket – járművezetőket és gyalogosokat egyaránt –, hogy ne lankadjon a figyelmük, és maradjanak türelmesek az utakon, még a nagy melegben is.

solymáronline