Környékbeli művészek alkotásai az Aranykoronában

1210
Forrás: Aranykorona Vendéglő Facebook-oldala

Művész a Házban címmel rendez kiállítássorozatot az Aranykorona Vendéglő, melynek keretében solymári vagy solymári kötődésű művészek alkotásait mutatják be. Jelenleg Adilov Alim, Solymáron élő üzbég festőművész tizenegy műve tekinthető meg az étteremben, de később még bővülni fog a kínálat.

A festményeket nemcsak a vendégek nézhetik meg, a kiállítást bárki látogathatja. Nyugodtan be lehet menni tehát az utcáról is az étterem nyitvatartási idejében: hétfőtől szombatig 12–21.30-ig, vasárnap 12–16 óráig, végignézni a kiállított műveket, melyeknek a megvásárlására is van lehetőség. Az Aranykorona Vendéglő nem éttermi szolgáltatásként szervezi a tárlatokat, hanem a megjelenés biztosításával a környéken élő művészeket szeretné segíteni.

Adilov Alim üzbég művészcsaládból származik, gyerekkora óta a művészi pályára készült. Rajzszakkörök és egy képzőművészeti középiskola után a szentpétervári Repin Képzőművészeti Akadémián, majd a londoni akadémián végezte tanulmányait. 1993-ban települt le Magyarországon, és 2003 óta él Solymáron. 2004 óta tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. Nemzetközi és hazai, csoportos és egyéni kiállításai voltak többek között Moszkvában, Tokióban, Kulala Lumpurban, Londonban, Budapesten és vidéki nagyvárosokban. Az Aranykorona Vendéglő kezdeményezésének köszönhetően ezúttal a solymáriak is megcsodálhatják műveit.

solymáronline