Hírek a Hunyadi iskolából

1080

Jelenléti ballagásra készül a Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola. A nyáron júniusban és augusztus végén ügyeletet biztosít az intézmény, szeptemberben három első osztály indul, 71 tanulóval. Az iskola aktuális hírei egy csokorban.

Idén a ballagást a járványügyi szabályok betartásával rendezik június 11-én, pénteken – mondta el portálunknak Dali Emese intézményvezető. A hatályos kormányrendelet szerint a ballagási rendezvény az oktatási intézmény nyitott, épületen kívüli terein tartható meg. A ballagó diákok meghívottainak kötelező orrot és szájat takaró maszkot viselni, kivéve a hat év alatti kiskorúakat. A ballagóknak és a rendezvényen fellépőknek nem kell maszkot viselniük. A belépés rendjét és az egy ballagó által meghívható résztvevők számát az intézmény vezetője állapítja meg.

A tanév utolsó tanítási napja június 15-e, kedd. A tanulóknak június 16–30-ig, valamint augusztus 23–31-ig ügyeletet biztosít az iskola minden hétköznap 8–16 óráig.

A 2021/2022-es tanévre 71 tanuló iratkozott be, velük három elsős osztály indul szeptemberben. A járványhelyzet előírásait betartva lehetőség nyílik, hogy még a tanévkezdés előtt találkozzanak a pedagógusok és a kisdiákok.
A szülői értekezletek szervezés alatt vannak, hamarosan értesítik a szülőket az időpontokról – tájékoztatott Dali Emese.

solymáronline