Megjelent a Solymári Hírmondó májusi száma

873
mockups-design.com

A napokban kerül a postaládákba a májusi Solymári Hírmondó. Rövid összefoglalónk következik az e havi tartalomból.

A közismert és sokak által kedvelt érdemes művész, Kautzky Armand közel két évtizede él Solymáron. Március 15-e alkalmából Kossuth díjjal tüntették ki, ennek apropóján beszélgettünk vele színházról, szinkronizálásról és a solymári kutyabarátságokról.

Júniusban lesz kétszáz éve, hogy felszentelték a solymári Szűz Mária Szent Neve templomot, már folynak az előkészületek e jeles esemény megünneplésére, erről is találunk olvasnivalót az újságban.

A tavasz kezdetével megjelennek a kertekben hasznos barátaink, a beporzók. Fontos munkát végeznek, de egyre kevesebben vannak. Cikkünkből kiderül, miként tudunk vigyázni rájuk.

Az újságban olvashatunk az Ásvány utca idei megépítéséről, a dr. Szente Kálmán polgármesterrel készült interjúból pedig részleteket tudhatunk meg néhány idei fejlesztésről, a játszóterekről, a bicikliutak terveiről, a térfigyelő kamerarendszerről. A solymári háziorvosok összefoglalójából megtudhatjuk, hogy halad a Covid elleni oltások beadása, dr. Szabó Éva pedig bemutatja, mekkora munka folyik a háttérben.

A magyarországi németek kitelepítésének 75. évfordulója alkalmából idén nem csupán a megemlékezés fotóit láthatják a lapban, hanem az évfordulóra készült “Nie wieder! Soha többé!” című film kapcsán kevéssé ismert tényeket is olvashatunk az 1946-os eseményekről.

A Hírmondó májusi száma péntektől kerül a postaládákba. Amennyiben pár napon belül nem kapják meg az újságot, jelezhetik Kovács Erikánál (06-70/611-7635, solymar.terjesztes@gmail.com).

solymáronline