Újra nyitva az általános iskola

1055

Több, mint egy hónapos digitális tanulás után április 19-én újraindult a jelenléti oktatás az általános iskolák alsó tagozatán. A Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjét kérdeztük, hogy zajlott a nyitás Solymáron.

Az újranyitás rendben lezajlott, az alsós gyerekek kétharmada tért vissza az iskolába – tudtuk meg Dali Emese Katalintól. A kontaktok számának csökkentése érdekében a harmadik és negyedik évfolyam beköltözik a nagy épületbe május 10-ig, az első és második évfolyam tanul a kisiskolában. Minden egyéb, korábban hozott iskolai járványügyi szabály most is érvényben van.

Azok a szülők, akik még nem szerették volna, hogy a gyermekük részt vegyen a jelenléti oktatásban, kérvényezhették, hogy továbbra is otthon tanuljanak. Ezen tanulók esetében a hiányzás igazoltnak minősül. A pedagógusok a Kréta rendszerébe részletesen feltöltik a tananyagot, ezzel segítve, hogy az otthon maradt diákok is haladni tudjanak.

A felső tagozat és a művészeti iskola diákjai továbbra is digitális munkarendben tanulnak.

A leendő elsősök beiratkozása április 16-ával lezárult – mondta el kérdésünkre Dali Emese. Az egyeztetések jelenleg is folynak, az érintett szülőket május 5-ig értesítik a felvételről.

solymáronline