Turisztikai fejlesztésekkel várja a látogatókat a Pilisi Parkerdő

900
Forrás: Pilisi Parkerdő

A járványhelyzetben az egyik legbiztonságosabb kikapcsolódás a természetjárás, melyhez kedvcsinálóként számos új turisztikai szolgáltatással rukkol elő a Pilisi Parkerdő. A Pilis és a Visegrádi-hegység területén közel 75 kilométer biciklizésre alkalmas erdei út újul meg, e-kerékpárbérlő-rendszer épül ki, és fejlesztik a visegrádi Nagyvillám sípálya szolgáltatásait is. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával indított mintegy 3 milliárd forint értékű beruházások megvalósítása 2022 végével zárul le – számol be közleményében a Pilisi Parkerdő Zrt.

Fejlesztik a Parkerdő kerékpáros szolgáltatásait: az útfelújítás mellett biciklikölcsönző-rendszert is kialakítanak tervezetten 100 e-bringával, hogy a kevésbé edzettek is kipróbálhassák a magukat az erdei környezetben. Továbbá a hegyi terepkerékpárosokra is gondoltak a projektgazdák: a természetes közeg minimális alakításával a sportág szerelmesei egy egyértelműen kijelölt nyomvonallal, biztonságos infrastruktúrával és technikai kihívásokkal ellátott új pályán hódolhatnak szenvedélyüknek.

A Mogyoró-hegyen található Nagyvillám sípálya modernizációjának keretében egy víztározót és egy ahhoz tartozó szivattyúházat alakítanak ki, amely folyamatosan biztosítja a hó előállításához szükséges vízmennyiséget. Emellett a sípályához érkező látogatókat egy újonnan épülő, kétszintes fogadóépület várja majd. A legkisebbek kedvéért pedig a 11. számú főút és a Fellegvár közötti útról is jól látható helyszínen egy tematikus játszóteret építenek. Végül, de nem utolsósorban a projekt keretein belül új személygépjármű- és autóbusz parkolóhelyeket alakítanak ki, illetve újítanak fel. A tervezett fejlesztés eredményeként 9 db parkolóponton összesen 335 személygépkocsi fog tudni parkolni, a sípálya mellett ezen felül egy 10 busz megállására alkalmas területet alakítanak ki.

solymáronline