Így zajlik idén a beiratkozás a solymári általános iskolába

1051
Fotó: Barcsik Géza

Az általános iskolákban idén a kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel nem csak személyesen, hanem online is lehetőség van a beiratkozásra. A Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Iskola, AMI esetében érvényes beiratkozási rend az iskola honlapján már részletesen megtalálható; alább összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

A solymári általános iskola első évfolyamára történő jelentkezés elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség a KRÉTA rendszer felületén keresztül. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.

Fontos: amennyiben a szülő nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezés során. Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett. Aki feltétlenül személyesen megy beíratni gyermekét, mindenképpen jelezze e szándékát előre a titkarsag.solymar@gmail.com címen, hogy elkerülhető legyen a tömeg. Személyes beiratkozásra ezen rend szerint a solymári általános iskolában a következő időpontokban lesz lehetőség:
– 2021. április 15-én, csütörtökön 8–18 óra között,
– 2021. április 16-án, pénteken 8–17 óra között
az iskola A épületében, a Templom tér 26. szám alatt.

Az intézmény vezetése kéri, hogy a jelen helyzetre való tekintettel akinek lehetősége van rá, részesítse előnyben az online beiratkozást. Kérdés esetén a titkarsag.solymar@gmail.com címre lehet elektronikus levelet írni, vagy április 7-től délelőttönként elérhető a 06-26/560-813 telefonszám.

A gyermekek felvételéről legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek és ezután küldik el a tájékoztatást a szülőknek, gondviselőknek.

solymáronline