Húsvéti menetrend a vonatokon és buszokon, április 7-ig érvényesek a bérletek

822
Fotó: Volánbusz / Hajba András

A vonat- és buszjáratok közlekedési rendje a húsvéti ünnepek alatt némileg megváltozik. A márciusi havi és második félhavi bérleteket 2021. április 7-én éjfélig fogadják el a helyközi autóbuszokon és vonatokon – tájékoztatják az utasokat a közlekedési társaságok.

A húsvéti ünnepi forgalom ideje alatt a vonatok április elsején a pénteki, 2-án a szombati, 3-án és 4-én az ünnepnapi, 5-én a vasárnapi, 6-án pedig már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt április 1-jén 10 órától 5-én 23:59-ig vehetik igénybe.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik. Április 1-jén tanítási szünetes munkanapon, április 2-án (nagypéntek) munkaszüneti napon, április 3-án szabadnapon, húsvét vasárnap munkaszüneti napon, húsvét hétfőn a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napon, április 6-án, kedden tanítási szünetes munkanapon, a hét első munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járművei. Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos részletes tájékoztatás ezen a linken érhető el.

A megvásárolt havibérleteket alapvetően következő hónap ötödikéig fogadják el a közösségi közlekedési szolgáltatók, ami idén áprilisban húsvéthétfőre esik. Annak érdekében, hogy a hosszú hétvége után ne alakuljon ki nagyobb tömeg a pénztáraknál, a március havi és II. félhavi MÁV-START dolgozó- és tanulóbérletek, illetve Volánbusz teljes árú és kedvezményes helyközi és helyi bérletek két nappal tovább, április 7-én éjfélig lesznek érvényesek.

A MÁV-Volán-csoport továbbra is arra kéri utasait, hogy sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben a jegyautomatákat és az elektronikus vásárlási lehetőségeket.

solymáronline