Érdemes meglátogatni: új húsvéti meglepetés a tojásfa mellett a Templom téren – FOTÓK

1725

A solymári Német Nemzetiségi Önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan idén is felállította a hagyományos tojásfát a Templom téren, valamint új meglepetéssel is készültek a solymáriaknak: majdnem kétezer színes tojással díszítették a téren álló hatalmas fát.

A tojásfát idén már hetedik alkalommal állították fel a helyi német önkormányzat tagjai és segítőik. A fém alapra idén is azok a márványmintás tojások kerültek fel, amiket Solymár németországi testvértelepülésétől, Wüstenrottól kapott a falu néhány évvel ezelőtt. Az installációt idén fényfüzérrel egészítették ki, így sötétedés után különösen szép látványt nyújt.

A helyi német önkormányzat emellett idén egy meglepetéssel is készült, amiből szintén szeretnének hagyományt teremteni: a tojásfával egyidőben feldíszítették a Templom téren, az emlékmű mellett álló hatalmas kőrisfa ágait. A múlt heti felhívás nyomán 375 darab színes, felakasztható tojást készítettek és juttatak el a solymáriak a szervezőkhöz, akik ezt további 1500 darabbal egészítették ki. Így 2021-ben összesen 1875 darab színes tojás ékesíti a fa ágait.

A német nemzetiségi önkormányzat tagjai köszönik mindenkinek az együttműködést és a felajánlott díszeket. A közös öröm mellett remélik, hogy jövőre még több tojással tudják majd díszíteni húsvét előtt a solymári köztereket.

A tojásfát és a majdnem kétezer színes tojást egészen húsvét utánig lehet megtekinteni a Templom téren. A szervezők kérik, hogy vigyázzunk a kihelyezett díszekre, ne nyúljunk hozzájuk, és gyermekeinket se engedjük ezekkel játszani, vagy a tojásfába bemászni.

solymáronline
Fotó: Barcsik Géza