Felhívás: díszes, akasztható tojásokat várnak egy solymári meglepetéshez

1089
A kép illusztráció.

A solymári Német Nemzetiségi Önkormányzat minden évben, húsvét előtt a Templom téren szokta felállítani a hagyományos tojásfát. Idén különleges ötlettel készülnek, felhívásukat alább tesszük közzé.

Kedves Solymáriak!

A solymári Német Nemzetiségi Önkormányzat 2021-ben egy új, meglepetés kezdeményezést szeretne a faluban elindítani. Ehhez kérjük a csatlakozni vágyó önkéntesek, otthon “unatkozó” gyerekek, felnőttek, nagyszülők és mindenki segítségét!

A meglepetéshez minél több és színesebb, akasztható dísztojásra lenne szükségünk. Anyaga lehet akár műanyag, akár természetes – de ne tele tojás, hanem fújt –, vagy készülhet bármilyen egyéb, könnyű anyagból.

Az a fontos, hogy strapabíró legyen, mert kültéren lesznek elhelyezve és lényeges, hogy legyen rajta akasztó, amivel fel lehet lógatni egy ágra (szerencsés, ha az akasztó legalább 10 cm hosszú). Örülnénk, ha mindenki kiélné a kreatív hajlamát, és minél színesebb és díszesebb műalkotások kerülnének a “gyűjteménybe”! ❤️

Az időnk rövid, de a cél nemes. 🙂 Szerdán elhelyezünk a templom előtt két gyűjtőládát, amibe mindenki szépen, óvatosan elhelyezheti a felajánlott tojásokat. A tárolókat folyamatosan ürítjük és egy biztonságos helyen őrizzük az elkészült munkákat. A tojásokat szombat (március 27.) reggel 9 óráig lehet a dobozokban elhelyezni. Figyeljünk a már benne lévő tojásokra, ne tegyük azokat tönkre, óvatosan helyezzük el a miénket!

Várjuk a nagylelkű felajánlásokat és a kreatív munkákat!
Előre is köszönjük! 🙏
Német Nemzetiségi Önkormányzat Solymár
KinderClub

A tavalyi, díszes tojásfa a solymári Templom téren (fotó: Barcsik Géza)

solymáronline