A vasárnapi szentmisén mutatkozik be Solymár új plébánosa

4406

Március 14-i hatállyal Szemere János atyát nevezte ki Solymár és Pilisszentiván plébánosává Spányi Antal megyéspüspök. János atya március 14-én, vasárnap 10.30 órai kezdettel tartja első, bemutatkozó szentmiséjét Solymáron, amit a PilisTV a már megszokott felületeken élőben közvetít.

Szemere János 1995-ben érettségizett a Budapesti Piarista Gimnáziumban, majd német-lengyel szakon tanult a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. 2004-ben nyert felvételt a Székesfehérvári Egyházmegye papnövendékei közé, 2010. június 24-én szentelték pappá Székesfehérváron. Ezt követően három évig tanult Rómában, ahol egyházjogi licenciát szerzett. A lelkipásztori szolgálat mellett 2014-től bíróként, 2017-től a bíróság vezetőjeként (officiálisként) is tevékenykedik. Helyettes plébánosként szolgált 2013-14-ben Székesfehérvár-Vízivárosban, majd plébánosként előbb Válon, majd Adonyban, 2016 óta pedig Lajoskomáromban. Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök 2021. március 14-i hatállyal Solymár és Pilisszentiván plébánosává nevezte ki.

A vasárnap 10.30 órakor kezdődő szentmisét a PilisTV élőben közvetíti a solymári katolikus templomból. A szentmisét nézhetjük
– a tévében, a PilisTV műsorán,
– a PilisTV honlapján,
– a PilisTV Facebook-oldalán,
– a solymaronline.hu Facebook-oldalán,
– és a PilisTV nevű alkalmazáson keresztül is, amelyet letölthetünk Androidos vagy iOs rendszerű okostelefonra, tabletre is.

A székesfehérvári egyházmegye vezetőinek döntése szerint március 8-tól nyilvános istentiszteletek csak a hatósági kijárási és egyéb korlátozásokkal összhangban, a járványügyi előírások figyelembe vételével végezhetőek, a helyi plébános rendelkezése szerint. Zámbó Károly helyettes plébános és Szemere János atya döntése szerint Solymáron március 14-ig az előírások betartásával megtartják a szentmiséket és egyéb alkalmakat; a továbbiakról a héten döntenek.

Az egyházközség vezetői kérik, hogy aki bármilyen betegség tüneteit észleli magán, semmiképpen ne vegyen részt szentmisén vagy egyéb közösségi alkalmon, valamint hogy a járványügyi előírások betartására (maszk, védőtávolság, fertőtlenítés) mindenki fokozottan figyeljen.

solymáronline