Szerdáig lehet megtekinteni a versenyben lévő magyar és nemzetközi dokumentumfilmeket

604
Fotó: BIDF

Március elsején kezdődött a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, a versenyben lévő alkotásokat egészen szerdáig tudjuk megtekinteni a fesztivál honlapján. A rangos filmmustra háttérbeszélgetéseire, az alkotókkal történő eszmecserére idén a solymári művelődési házban és a szintén solymári Hurrá hétfő! stúdiójában került sor.

Sós Ágnestől, a fesztivál egyik – szintén solymári – alapítójától megtudhattuk, hogy a művelődési házban berendezett stúdióban a múlt héten megfordult például – a teljesség igénye nélkül – Nyáry Krisztián író, Nagy Ervin színművész, Lubics Szilvia ultramaraton futó, Molnár Piroska, a Nemzet Színésze, Mautner Zsófia gasztroblogger, Vecsey H. Miklós színész, Al Ghaoi Hesna tudósító, Erdei Zsolt boksz világbajnok, Gyárfás Dorka újságíró, Lattmann Tamás nemzetközi jogász és Orvos Tóth Noémi pszichológus is. A háttérbeszélgetéseket a BIDF YouTube-csatornáján, a versenyfilmeket a fesztivál honlapján találjuk.

A filmfesztivál programjában hat szekcióban összesen 37 film versenyez – köztük nemzetközi filmfesztiválokon díjazott alkotások is. A filmek a fesztivál ideje alatt, március 10-ig jegyvásárlás ellenében nézhetők az interneten. Ha csak egy bizonyos filmre vagyunk kíváncsiak, akkor 990 – az egyetemi versenyfilmek esetében 250 – forint a jegy ára, de bérlet is váltható, amivel korlátlan hozzáférést kapunk a fesztiválon versenyző alkotásokhoz.

Fotó: BIDF

A fesztivál részletes programja és a versenyben lévő dokumentumfilmek listája a bidf.hu oldalon található.

solymáronline