Sok a beteg, újra átállnak digitális oktatásra az általános iskolában

2112

A solymári általános iskolában egyre több a beteg tanár és diák, ezért egy időre átállnak a tantermen kívüli, digitális oktatásra – mondta el a solymaronline.hu-nak Dali Emese Katalin intézményvezető.

Február utolsó hetében már három osztály esetében vezették be az online oktatást Covid-fertőzött személlyel való közvetlen kontakt miatt. A túl nagy számú hiányzó pedagógus miatt február 25-én, csütörtökön az iskola vezetése kérvényezte az operatív törzsnél a tantermen kívüli, digitális oktatás engedélyezését a február 26. – március 5. közötti időszakra. Az engedélyt az operatív törzs megadta, ezért a mai naptól jövő hét végéig minden osztályban tantermen kívüli, digitális oktatás van érvényben. Pénteken az iskola mindkét épülete alapos fertőtlenítésen esett át.

Jelenleg három pedagógus esetében igazolódott a Covid-fertőzés gyanúja, de többen a tesztre vagy annak eredményére várnak, illetve egyéb betegség miatt vannak otthon. A gyerekek hiányzási aránya is jelentősen megugrott a héten, a tanulók közül is többen várnak teszteredményre – erősítette meg kérdésünkre az igazgató.

solymáronline