Avart, nyesedéket, kerti hulladékot égetni tilos!

673

Közel a március, érkezik a jó idő, elkezdődnek a kerti munkák. Ne feledjük, hogy a zöldhulladék égetése Solymáron 2019 óta tilos – a meleg időben se így szabaduljunk meg az avartól és az egyéb kerti hulladéktól.

Solymár közigazgatási területén 2019. március 1. óta tilos a zöldhulladék égetése. A mezőgazdasági termelés és a kerti munkák során keletkező növényi hulladékot komposztálni vagy elszállíttatni lehet.

A hulladékszállítási közszolgáltató a vegetációs időszakban havonta két alkalommal biztosítja a zöldhulladék elszállítását; erre legközelebb április 6-án, kedden és 19-én, hétfőn lesz lehetőség. A kerti hulladékot matricával ellátott bármilyen zsákban vagy matrica nélkül a Solymári Településüzemeltetési Kft. zsákjaiban tegyük ki a ház elé az elszállítási napokat megelőző este.

Aki a szabályt megszegi és mégis zöldhulladékot éget, 50.000 forintos bírságra is számíthat. Hétvégenként a levegőből drónnal, illetve magaslati pontokról figyelik a szabályszegőket, velük szemben mind a katasztrófavédelem, mind a polgármesteri hivatal eljárhat.

Aki avarégetést tapasztal környezetében, a polgárőrség ügyeleti számán tehet bejelentést: 06-20-445-4663.

solymáronline