Szél, fagy és hó is jöhet – közlekedjünk óvatosan!

791

Csütörtöktől várhatóan -10 fok alá süllyed az éjszakai hőmérséklet, amit szél és csapadék is kísérhet. Nappal sem lesz nagy változás, ezért elindulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális út- és időjárási viszonyokról – hívja fel a lakosság figyelmét a rendőrség.

Az autóval közlekedők ellenőrizzék a járműben a téli felszereléseket: az egyéni védőfelszerelés (sapka, sál, kesztyű) mellett legyen a kocsiban jégoldó, jégkaparó, a tartályban elegendő szélvédőmosó, vagy akár hólánc és pléd. Ne nyomják ütközésig a gázpedált és tartsanak nagyobb követési távolságot!

Fontos a tisztánlátás, a szélvédőkön ne csak kukucskáló méretű kilátás legyen! Indulás előtt számoljunk több időt az autó letakarítására, a „tejüveg” átláthatatlan és balesetveszélyes.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hideg levegő betörése, és így a lehűlés olyan gyors lesz, hogy ennek következtében az addig lehulló, de el nem szivárgó csapadék hirtelen a felszínre, az utakra fagyhat. Csütörtökre az ország nagy részén első-, illetve másodfokú veszélyjelzés van érvényben.

A településüzemeltetés és az önkormányzat vezetése kéri a solymáriakat, hogy a hatékony és biztonságos síkosságmentesítés és hókotrás érdekében a következő napokban különösen figyeljenek oda arra, hogy lehetőség szerint kerítésen belül parkoljanak, az utcán megállva pedig mindenképp vegyék figyelembe, hogy legalább ötméternyi szabad hely maradjon, ahol a hókotrók biztonságosan el tudnak haladni.

Közlekedjünk óvatosan, mindenkit hazavárnak!

solymáronline