Iskolai tájékoztató leendő elsősöknek és szüleiknek

1426

A Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel várja azokat a leendő első osztályosokat, akik a 2021/22-es tanévben kezdik iskolai tanulmányaikat.

A járványhelyzet miatt a hagyományos iskolahívogató programok elmaradnak, ezért online szeretnék tájékoztatni a gyerekeket és szüleiket az intézményről és a beiratkozási tudnivalókról, valamint a leendő elsős tanító nénik is online mutatkoznak be idén.

Az iskolakezdők az alaptanterv szerint haladó programon (választható órák terhére heti 2 angol óra) kívül bővített nemzetiségi nyelvoktató programra (heti 5 német nyelv, 1 német nemzetiségi népismeret, 1 nemzetiségi tánc, 1 német rajz, 1 német technika, 1 német ének) és nemzetiségi nyelvoktató programra (heti 5 német nyelv, 1 népismeret) is jelentkezhetnek.

A beiratkozás vagy online formában, a Kréta felületen fog zajlani, vagy ha az intézkedések lehetővé teszik, akkor személyesen az iskola ‘A’ épületében lesz megtartva. Időpontját később fogják közzé tenni. A beiratkozáshoz szükség lesz:
– a gyermek születési anyakönyvi kivonatára, lakcímkártyájára, TAJ kártyájára,
– a szülő személyi igazolványára, lakcímkártyájára,
– a kedvezményekre jogosító igazolásokra.

Az Iskolahívogatót, vagyis az általános iskola bemutatkozó anyagát a linkre kattintva érhetik el.

A leendő elsősök tanítónői – Lenkefiné Balogh Mónika, Lovász Teodóra és Schokátzné Tallér Mária – bemutatkozása pedig itt olvasható.

A további információk folyamatosan kerülnek fel a következő hetekben az iskola honlapjára. Egyéb személyes kérések, kérdések esetén az iskolatitkárt lehet keresni a 06-26-560-811-es telefonszámon és a titkarsag.solymar@gmail.com e-mail címen.

solymáronline