Elkezdődött a koronavírus elleni oltás Solymáron – FOTÓK

2729
Fotó: Barcsik Géza

A héten a solymári háziorvosi rendelőkben beadták a koronavírus elleni első védőoltásokat – tudtuk meg a háziorvosoktól.

Csütörtökön és pénteken a legidősebb lakosok közül harmincan kapták meg a Moderna vakcinát; őket a háziorvosok oltották be. Az oltóanyag a solymári polgármesteri hivatal munkatársainak segítségével jutott el a rendelőkbe.

Szombaton további 24 idős személy kaphatja meg a védőoltást. Őket a Solymár számára kijelölt oltóponton, a Szent Margit Kórházban fogják beoltani a Pfizer vakcinájával.

Az oltóanyag-ellátást központilag szervezik, onnan adják meg az oltóanyag mennyiségét is. A háziorvosok a hetente kiküldött lista alapján, személyesen vagy telefonon értesítik a lakosokat az oltóanyag típusáról, az oltás helyéről és időpontjáról. Beregszászi Márk jegyző elmondta: a kormányzati tájékoztatás szerint március közepére minden 60 év feletti, oltásra regisztrált személyt szeretnének beoltani.

Oltásra regisztrálni ezen a linken lehet. A regisztráció nem kötelez az oltás beadatására, de regisztráció nélkül jelenleg nem lehet oltáshoz jutni.

solymáronline
Fotó: Barcsik Géza