KÓTA-díjat kapott Blazsek Andrea, a Solymári Szokolay Bálint Nőikar karnagya

1216
Blazsek Andrea karnagy. Fotó: SÁ

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége karnagy kategóriában KÓTA-díjban részesítette Blazsek Andreát, a Solymári Szokolay Bálint Nőikar karnagyát, a a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola énektanárát és kórusainak vezetőjét.

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) idén 12 kategóriában 43 díjazottat tüntetett ki. Blazsek Andreával kapcsolatban a díjazottakat bemutató és méltató videóban kiemelték:

“Kórusaival rendszeresen részt vesz a KÓTA központi rendezvényein. A Nőikar Solymár hírnevét a határokon túl is öregbítette: Erdélyben és Európa számos országában jártak már. Elhivatott zenepedagógus, akinek az a hitvallása, hogy az ének-zene nem tantárgy, hanem ennél sokkal több – a léleknevelés eszköze. (…) A magyar kórusélet meghatározó egyénisége.

Blazsek Andrea méltatását a díjátadó kisfilmjében itt nézhetjük meg:

A KÓTA-díjakat 2004 óta ítélik oda a nem hivatásos kórus- és népzenei élet képviselőinek a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismerésére. A díjak átadására szokás szerint a magyar kultúra napja alkalmából, január 22-én került sor – idén a hagyományoktól eltérően online formában. A díjazottak bemutatására és méltatására egy videófelvétellel készült a szövetség, amit a Facebook- és YouTube-oldalukon tettek közzé.

solymáronline