Koronavírus a Lustige Zwerge Óvodában, a szakemberek kérik, hogy vegyük komolyan a karantént

2805
Fotó: Barcsik Géza

Múlt péntektől két óvodai csoportot záratott be az Oktatási Hivatal koronavírus-megbetegedés miatt a solymári Lustige Zwerge Óvodában. Drevenáné Schokátz Ágnes intézményvezető portálunknak elmondta, hogy két óvónő lett beteg, a pozitív teszteredmény miatt az óvoda két csoportjának bezárását rendelte el az Oktatási Hivatal.

Az óvoda harmadik csoportja zavartalanul üzemel, a két bezárt csoport pedig január 25-én nyit újra. A hatósági karanténba került gyerekek családjánál a karantén betartását az ÁNTSZ ellenőrzi. A gyerekekkel egy szülőnek kell otthon maradnia, a többi családtag szabadon mozoghat, amíg az érintett gyermek tünetmentes. Covid-tünetek jelentkezésekor azonban az egész család kötelezően karanténba kerül.

Mivel több óvodásnál is jelentkezett láz ez idő alatt, az óvoda kéri a szülőket, hogy tartsák be a szabályokat, és vegyék komolyan az esetleges tüneteket. A vezetőség kéri a szülőket, hogy csak egészséges gyereket engedjenek újra közösségbe.

Az eset kapcsán megkerestük dr. Szabó Éva háziorvost, aki elmondta, hogy több covidos megbetegedésről tudnak Solymáron, az elmúlt időszakban hatvan-, hetvenéves emberek halálát is okozta igen nagy gyorsasággal a megbetegedés.

Tünetek jelentkezésekor mindenképpen azonnal forduljunk orvoshoz, érintettség esetén pedig vegyük komolyan a karantént. Kisgyermek – vagy bárki – lehet hordozó tünetmentesen is – hangsúlyozta a doktornő. A cél az, hogy a “néma hordozók” ne terjesszék tovább a járványt.

solymáronline