Február 6-án kezdődik a tavaszi gyermekvasutas tanfolyam

677
Fotó: MÁV Gyermekvasút

Február 6-án indul a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút tavaszi tanfolyama, amelyre az iskolások már regisztrálhatnak a Gyermekvasút weboldalán keresztül – hívja fel az iskolások és szüleik figyelmét a MÁV.

A járványhelyzet miatt részben online tartott képzés során a tanulókat felkészítik a gyermekvasutas szolgálatokra és a kisvasutas életre. Elsajátítják a vasúti jelzési és forgalmi ismereteket, pénztári szabályokat, valamint tanulnak a környék turisztikai látványosságairól. A négyhónapos képzést követően a gyerekek júniusban tesznek vizsgát, hogy aztán teljes felelősséggel irányíthassák a vonatokat. Természetesen mindeközben az általános iskolájukban is jó eredményt kell produkálniuk.

A tanfolyamra azok jelentkezhetnek, akik
– negyedik, ötödik vagy hatodik osztályba járnak,
– a tanulmányi átlaguk legalább négyes,
– a gyermekorvos alkalmasnak találja őket a gyermekvasutas szolgálatra, és
– a szüleik, iskolaigazgatójuk és osztályfőnökük hozzájárul a jelentkezéshez.

A felvétel jelentkezési sorrendben történik. Aki nem jut be a tavaszi tanfolyamra, az októberben induló őszi képzéssel próbálkozhat legközelebb.

Jelenleg mintegy ötszázötven gyermekvasutas rendelkezik a szükséges vizsgával, munkájukat csaknem hetven ifjúsági vezető (korábbi gyermekvasutas) segíti, irányítja. További információ a jelentkezésről és a tanfolyamról: https://gyermekvasut.hu/tanfolyam/

solymáronline