Megjelent a januári Hírmondó

733

Megjelent a Solymári Hírmondó legfrissebb, januári száma, és a napokban a postaládákba kerül.

Az újságban olvashatnak a nemsokára megépülő új főzőkonyháról, melyre majdnem százmillió forint támogatást nyert az önkormányzat. Az aktuális helyi, hivatali és közbiztonsági hírek mellett néhány köszöntő is helyet kapott a lapban: dr. Szente Kálmán polgármester, Dani Eszter református lelkipásztor és Varga Zsolt, a művelődési ház igazgatója is köszönti a solymáriakat az új esztendő elején.

Mivel tavaly hagyományos formájában elmaradt a közmeghallgatás ,a polgármester a tévé és az online felületek után az újság hasábjain is részletesen beszámol a 2020-as évről. Az önkormányzati képviselőkkel készült interjúsorozat aktuális részében pedig Kővári András, a közlekedési bizottság elnöke mesél Solymárhoz fűződő kapcsolatáról, munkájáról, bizottsági feladatokról.

Ordódy Györgyöt 2020-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozatával tüntették ki. A Solymáron korábban képviselői feladatokat is ellátó rendező filmes kulisszatitkokról, híres színészekről és aktuális projektjeiről is beszámol a vele készült interjúban.

A lap hasábjain múlt és jelen is találkozik: a régi solymári karácsonyi és újévi szokások, újévi sváb köszöntők felelevenítése mellett megismerkedhetünk a Solymári Advent, vagyis a világító adventi kalendárium újkori, de annál népszerűbb hagyományával, ami Solymárról indulva az egész országot meghódította. A 2020-as, pandémiás évben az adventi porgramok is elmaradtak, illetve átalakultak: a német nemzetiségi önkormányzat zenélő autója és a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület kivilágított tűzoltóautója kedves felüdülést jelentett a solymáriaknak a be- és elzártság heteiben.

Amennyiben nem kapnak Hírmondót, jelezzék Kovács Erikánál (06-70/611-7635, solymar.terjesztes@gmail.com).

A Solymári Hírmondó az interneten is olvasható: www.solymarihirmondo.hu.

solymáronline