Rangos állami kitüntetésben részesült Marlokné Cservenyi Magdolna

2529

A német nemzetiségért végzett tevékenysége elismerésekén Nemzetiségekért Díjat kapott Marlokné Cservenyi Magdolna, a solymári német nemzetiségi önkormányzat korábbi elnöke. A rangos állami kitüntetés átadására általában december 18-án, a nemzetiségek napján szokott sor kerülni, de a tavaly év végi díjátadót a koronavírus-járvány miatt egyelőre elhalasztották.

“Óriási öröm és hatalmas megtiszteltetés számomra ez a díj – mondta el a solymaronline.hu-nak Marlokné Cservenyi Magdolna. – Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, akik támogattak e díj előterjesztésében, de elsősorban Behovics Antalné nyugalmazott címzetes igazgató asszonynak tartozom hálával, aki kezdeményezője és szervezője volt a felterjesztés megfogalmazásának. Eddig is, ezután is minden erőmmel, tehetségemmel azon fogok munkálkodni, hogy Solymáron a sváb közösség erősödjön és továbbvigye az elődei által létrehozott értékeket, hagyományokat.”

Nemzetiségekért Díjban az a személy vagy szervezet részesülhet, aki kiemelkedő tevékenységet végez a magyarországi nemzetiségek érdekében a nemzetiségi közéletben, az oktatásban, a kultúrában, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszerveződésben, a szociális és egészségügyi munkában. Évente legfeljebb a nemzetiségek számával azonos számú, vagyis legfeljebb tizenhárom díj adományozható. A díjjal oklevél és emlékplakett, továbbá – személyenként vagy szervezetenként – egymillió forint jutalom jár.

solymaronline.hu