Több mint 140 kg kábítószert találtak a rendőrök egy solymári házban

4792
Kép: police.hu

A budapesti nyomozók több mint 140 kilogramm kábítószert találtak december 8-án egy solymári házban – adta hírül a police.hu.

A fővárosi nyomozók és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda együttműködése vezetett el ahhoz a férfihoz, aki a rendőrök információi szerint Solymáron tárolt eladásra szánt kábítószereket, valamint marihuánát is termesztett. A nyomozás adatai szerint a díler a drogokat Budapesten értékesítette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Kábítószerbűnözés Elleni Osztályának nyomozói a Közrendvédelmi Főosztály támogatásával december 8-án ütöttek rajta a solymári ingatlanon és fogták el a 31 éves B. Tamást. A kutatás során a házzal egybeépített garázsban marihuánatermesztéshez kialakított, nagy teljesítményű lámpákkal felszerelt helyiséget találtak. Az ingatlanban összesen 141 kilogramm kábítószert – az elsődleges adatok szerint kokaint, amfetamint, hasist, marihuánát és kábítószergyanús tablettákat –, valamint 1 millió forintot foglaltak le. A kábítószerek becsült feketepiaci értéke körülbelül 350 millió forint.

A rendőrség videója a rajtaütésről:

A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói a 31 éves debreceni férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

police.hu / solymáronline