Lakossági segítséggel fogtak szemetelőt

660

Pénteken, november 27-én kora délután lakossági bejelentés érkezett arról, hogy Solymár határában ismeretlenek szemetet raknak le. A solymári közterület-felügyelő tetten érte az elkövetőket, akik ellen a kiérkező rendőrök intézkedtek.

Az egyre gyakoribbá váló illegális hulladéklerakás ellen a solymári polgármesteri hivatal minden erővel fellép. Kérik ebben a lakosság segítségét, hiszen – ahogy a legutóbbi esetek is mutatják – lakossági bejelentésre kiérkezve a hatóságoknak nagyobb esélyük van arra, hogy az elkövetőket tetten tudják érni.

Aki illegális hulladéklerakás szemtanújává válik, tegyen mihamarabb bejelentést az info@solymar.hu email-címen, a 06-26/560-600 (polgármesteri hivatal) vagy a 06-30/871-0543 (közterület-felügyelet) telefonszámon. Az elkövető(k)ről és a járműről készült fotó nagyban segítheti a hatóságok munkáját.

A polgármesteri hivatal arra is felhívja a lakosok figyelmét, hogy aki az ilyen fénykép- és videófelvételeket csak a polgármesteri hivatalnak és/vagy a hatóságoknak küldi el (egyéb módon pedig nem hozza nyilvánosságra), azzal nem sért személyiségi jogot, vagyis a bejelentő ellen nem indítható személyiségi jogi per, viszont a szabálysértések és bűncselekmények felderítésében komoly segítséget jelenthetnek.

Fontos tudni, hogy a természetkárosítás bűncselekmény, amelynek büntetési tétele magánszemélyek esetén akár a 200 ezer forintot, míg cégek esetén akár a 2 millió forintot is elérheti.

solymáronline