Tartós élelmiszert gyűjtenek a hétvégén a rászorulóknak

1214

Karácsony közeledtével a Magyar Élelmiszerbank Egyesület – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is tartósélelmiszer-gyűjtést szervez több magyarországi élelmiszer-áruházban. A solymári Auchanban az Olajfa Alapítvány önkéntesei segítik, koordinálják a gyűjtést, ami november 27-e, vagyis péntek délutántól vasárnap estig tart.

Az önkéntesek ez idő alatt az áruház kijáratainál fogadják a felajánlott tartós élelmiszereket, amit még karácsony előtt ki is osztanak. Az összeállított csomagokat elsősorban solymári rászorulóknak juttatják el, de ha az adományozóknak köszönhetően hasonló mennyiség jön össze, mint a korábbi években, akkor jut Pilisvörösvárra, Leányvárra, Csobánkára, valamint a keleti országrészben mélyszegénységben élő családoknak is.

“Egy liter olaj, egy kiló liszt, cukor, édesség a gyerekeknek… Sokaknak nagyon nagy áldás ebben az időszakban, pláne a koronavírus-járvány miatt még nehezebb helyzetbe került családoknak” – hívja fel a figyelmet Bodó Csaba, az Olajfa Alapítvány elnöke arra, hogy egy kis támogatás is nagy segítség lehet.

A már hagyományosnak mondható “cipősdobozos” formában is szerveződött ajándékgyűjtés Solymáron, civil kezdeményezésre. Aki szeretne ebben részt venni, az november 27-e, péntek estig adhatja le összeállított csomagját a Vasút u. 56. szám alatt található nagy piros dobozba. A kisgyerekeknek szánt csomagokba játékot, mesekönyvet, tisztálkodási és fejlesztő eszközöket tehetünk.

A gyűjtést szervező Tihanyi-Kovács Erikától megtudtuk, hogy a csomagokat idén Ságvárra viszik, ahol a helyi általános iskola dolgozói segítenek eljuttatni azokat a környék rászoruló családjaihoz. A korábbi években a Bethesda és a Szent János kórházakba, valamint a cserhátsurányi általános iskolába vitték a cipősdoboz-csomagokat.

solymáronline