Aktuális járványinfók a solymári óvodákból, iskolából

1872
A kép illusztráció.

A solymári oktatási-nevelési intézményekben a héten tesztelték a dolgozókat; minden jelenlévő tesztje negatív lett – tudtuk meg az intézményvezetőktől. A betegség vagy egyéb ok (pl. karantén) miatt hiányzó pedagógusok miatt több helyen ügyeleti rend van érvényben.

A Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, AMI felső tagozata múlt hét szerda óta áttért a digitális oktatásra. A megbetegedések nagy száma miatt az operatív törzs úgy döntött, hogy ezen a héten az alsó és a felső tagozat is digitális munkarendben tanul – tájékoztatta a solymaronline.hu-t Dali Emese igazgató.

Hétfőn az iskola mindkét épületét fertőtlenítették. Jelenleg hat munkatárs hiányzik betegség vagy karantén miatt; a többi iskolai dolgozót szerdán tesztelték, az elvégzett 61 teszt mindegyike negatív lett. Az iskola vezetése reméli, hogy jövő héttől a gyerekek és a tanítás visszatérhet az iskolába; a továbbiakról a hét vége felé a Kréta rendszeren keresztül értesítik a szülőket.

Fertőtlenítés az iskolában:

A Solymári Óvoda-Bölcsőde dolgozói közül jelenleg heten vannak (fertőzöttség vagy kontakt miatt) karanténban – tudtuk meg dr. Szente Kálmán polgármestertől. A többi dolgozót kedden tesztelték, mindegyikük eredménye negatív. A Napsugár Óvoda ügyeleti, a Kék Óvoda és a Liget Bölcsőde a szokásos rendben működik.

A Lustige Zwerge Német Nemzetiségi Óvodában is több pedagógus beteg vagy karanténban van, ezért az óvoda egyelőre ügyeleti rendben működik – mondta el kérdésünkre Drevenáné Schokátz Ágnes, az óvoda vezetője . A központi teszteket ma végezték el, minden munkatársé negatív lett. Az óvoda vezetése a szokásos csatornákon keresztül, rendszeresen tájékoztatja a szülőket a változásokról.

solymáronline