Szombaton matrica nélkül, ingyen elviszik a zöldhulladékot

997

November 28-án, szombaton ingyenes zöldhulladék-gyűjtés lesz Solymáron. A gyűjtést a solymári önkormányzat szervezi, a lebonyolítást a Depónia Nonprofit Kft. és a Solymári Településüzemeltetési Kft. végzi.

Az ingatlanokon keletkező zöldhulladékot összekötözve, vagy bármilyen zsákba csomagolva kell a közlekedési út mellé kihelyezni úgy, hogy az se a gyalogos, se pedig a járműforgalmat ne zavarja. A zsákok és a kötegek úgy legyenek összekészítve, hogy azokat a kiszakadás és a széthullás veszélye nélkül lehessen mozgatni és teherautóval elszállítani. Zöldhulladékos zsákra vagy matricára ennél az elszállításnál nincs szükség.

A zöldhulladékot előző este vagy legkésőbb reggel 6:00 óráig kell kitenni, mert a meghirdetett időpont után kihelyezett zöldhulladékot nem szállítják el. A szállítás valószínűleg több napig fog tartani. Ezért egyrészt legyünk türelemmel, másrészt egy helyen csak egyszer fog elmenni a gyűjtőautó, tehát a megjelölt időpont után már ne tegyünk ki zöldhulladékot.

Fokozottan figyelni kell arra, hogy az összekészített hulladék semmilyen egyéb hulladékot ne tartalmazzon! A szállítás keretében nem viszik el sem az egyéb szeméttel kevert zöldhulladékot, sem a kommunális, sem a veszélyes hulladékot, sem pedig a lomtalanítás körébe tartozó egyéb hulladékot, ilyet nem szabad kitenni.

Dr. Szente Kálmán polgármester kéri, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel saját portájuk és a település tisztasága érdekében.

solymáronline