Lakossági bejelentésekkel a solymári közbiztonságért – kijárási tilalom idején is

1127

A kijárási tilalom november 11-i bevezetése óta a solymári polgárőrök a rendőrséggel együttműködve minden nap ellenőrzik a tilalom betartását. Az este nyolc óra után a közterületeken tartózkodó gyalogosokat és a Solymáron áthaladó autósokat – megállításos intézkedés mellett – igazoltatják, valamint kiemelt figyelmet fordítanak a közbiztonság megőrzésére, az ezzel kapcsolatos események ellenőrzésére.

A kijárási tilalom miatt elképzelhető, hogy megnő a gépjárműfeltörések és a betörések száma, de az elnéptelenedett utcákon a gyanús alakokat is könnyebb észrevenni – mondta a solymaronline.hu-nak Komorócki Máté, a polgárőrség szolgálatvezetője. Ezért fontos, hogy helyi lakosként különösen figyeljünk a környezetünkre, szomszédságunkra, és ha gyanús személyeket vagy szituációt észlelünk, tegyünk bejelentést a 112-n vagy a polgárőrség éjjel-nappal hívható telefonszámán (06-20/445-4663).

Az elmúlt napok eseményei is azt bizonyítják, hogy a lakossági bejelentésekre szükség van, hiszen ezek alapján kétszer is el tudták fogni az elkövetőket, akik ellen – bűncselekmény gyanúja miatt – rendőrségi eljárás indult.

November 11-én, a kijárási tilalom életbe lépését követő első napon a szolgálatban lévő polgárőrök a Templom téren este 11 óra környékén két főre lettek figyelmesek, akiket a rendőrség a kijárási tilalom megsértése miatt helyszíni bírságban részesített. Ugyanezen a napon éjfél környékén bejelentés érkezett a polgárőrség telefonszámára, hogy a Hősök közben egy autóban két ember ül, valamit elrejtettek a mellettük lévő kerítés tövében. Kiderült, hogy ugyanarról a két személyről van szó, akiket korábban már megbírságoltak; az átvizsgálásnál kábítószerfogyasztásra utaló jeleket, valamint közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket találtak. A két személyt előállították a pilisvörösvári rendőrösön, eljárás indult ellenük.

A másik eset november 16-án történt, amikor szintén lakossági bejelentés érkezett, hogy a Mészégető utcában egy ember kiabál. Az utca átvizsgálásakor egy férfi a rendőrautó észlelésekor menekülőre fogta, a kerítésen keresztül beugrott egy telekre. A rendőrség körzeti megbízottja a polgárőrökkel együtt a személyt elfogta, majd bűncselekmény gyanúja miatt előállította a pilisvörösvári rendőrőrsön.

solymáronline
Fotók: Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület Facebook-oldala